Utbytesstudent Boise, Idaho

Igår, idag

Kategori: I USA

Gårdagen: Ethan hämtade mig och Naomi och vi drog till the football game, det var inte kul alls så jag och Naomi gick därifrån efter ca 30 min.Kommer anatgligen inte gå igen, men kan ju iaf säga att jag faktiskt varit på en match nu! Vi promenerade Down Town och gick och köpte Chai Te, sen promenerade vi hem. Det var en mysig kväll. 
Idag: vaknade runt 11, såg att jag fått ett paket, blev as glad. Där i var 3 av mina kjolar som m&p skickat! TACK I MASSOR. Sen jag kom hit så har jag känt mig så tråkig och aldrig vetat vad jag ska ha på mig, så jag hoppas det blir lite bättre nu! Efter detta lyckliga ögonblick så åkte jag, Naomi och Kirstin med hunden Zoey och tog en låångt promenad. Kom hem 2 timmar senare. Det är så himla vackert här så det var en bra promenad.
Ikväll ska jag och Naomi gå på bio, kul!
 
Ethan tar ego bild :)
Såg lagom road ut
Fattade ingentig av fotbollen, jag och sport funkar inte riktigt
The marching band, kul att se, extremt amerikanskt.
Chillade på en bro
Låter bilderna från idag tala för sig själva
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A better day

Kategori: I USA

Idag var en bättre dag. Hade extremt lugna lektioner. Vikarie i två av dem. Började dagen med att skriva en Essay där vi skulle skriva en Rhetorical Analysis, det gick bättre än jag trott (proud moment) Emrika är det inte sånt du gör också??
 
Sen i American History hade jag test, som jag var så himla frustrerad över igår kväll, så jag pluggade i 2 timmar igår lol. Men det lönade sig för det gick bättre än jag trott där med (hoppas jag). Fick närmligen 14 av 40 på mitt förra test. Och det var jätte jobbigt att se det så jag gjorde allt för att verkligen få det klart igår. Och jag lyckades också!
 
Efter lunchen idag hade vi teater i 30 min och sen keramik i 30 min, gjorde absolut ingenting i de klasserna. Sen gick vi till någon slags samling för hela skolan, för att fira. Det var homecoming week den här veckan, så idag var det spirit day. ALLA hade blått, vitt och svart på sig som då är skolans färger. På samlingen var det dans och tävlingar typ. Under hela tiden så var det en kille i fotbollslaget som satt och pratade med mig. Han var trevlig. Sen frågade han mig om jag ville ha på mig hans "jearsy" ikväll på the homecomig game. En jersey är deras tröja som dom har med numret på typ. Vet inte riktigt, men när det är en match så har alltid fotbollsspelarnas flickväner den tröjan på sig i skolan haha. Tackade dock nej, men ja, jag ska på matchen ikväll! So excited!
 
Cheerleaders och fotballs killar dansade typ
Dansteamet 
 
 

Jobbiga dagar kommer också

Kategori: I USA

Den här veckan har varit hemsk. Har mått dåligt hela veckan, och så idag bara brast det. Jag är så himla förvirrad. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Men detta är ett av mina underbara bakslag. Som jag har fått lära mig att leva med under de senaste 2 åren. Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, vet inte riktigt vad jag ska skriva heller.
 
Men jag saknar er så ofantligt mycket. Speciellt er mamma och pappa.

Okej hej

Kategori: I USA

Jag mår bättre. Hemlängtan kommer ibland, men det är absolut bättre. Försöker att inte tänka så mycket alls. Och bara njuta. Igår hade jag kör konsert. Vilket var fantastiskt kul. Senast jag stod på en scen tillsammans med en kör var 2-3 år sedan. Vilket är alldeles för lång tid. Men igår var jag tillbaka, och det var otroligt. Ska se till att inte sluta efter detta, för kör är verkligen så himla kul. Det ända som är jobbigt egentligen är att jag inte har några vänner i min kör, vi kommer inte så bra överens. Men, jag är där för att sjunga. Så det är inte hela världen. 
 
Idag var en lång dag, ville inte alls gå upp imorse, eftersom onsdagar börjar med 2 timmars engelska. Men ja, jag tog mig upp och dagen blev helt okej. Börjar förstå vad som händer i min engelska klass, så det var helt okej idag. Men ska säga er, åt MEGA frukosten idag, alltså yoghurt, flingor, äpple och te, bara för att hålla mig vaken. Men icke sa nicke som vanligt fick jag sitta och göra allt i min makt för att hålla mig vaken. Felicia i ett nötskal kan man säga. 
I min sociologi klass så fick jag tillbaka 2 test. Det ena fick jag A- på och det andra 20/20, alltså måste dela med mig av min glädje. I Sverige var jag den tjejen som alltid var medel, fick sällan ett betyg över B, har inget minne av att jag någonsin fått ett A. Vilket betyder att här blir jag så jäkla stolt över mig själv. Visst det är enklare här, men jag väljer att se bort ifrån det, för jag är så glad över att skolan går bra för en gångs skull. Även fast jag kämpar, så visar det sig att jag får någonting för det. Ni anar inte hur bra det känns. 
 
På lunchen idag hade vi så kallat "klubb rush" vilket betyder att alla skolans klubbar ställer upp typ ett bås för att folk ska gå med. Och jag gick med i 3 stycken. En klubb som var om natur de gör utflykter osv, kommer antagligen hoppa av den, för det är inte min grej och det var liksom första och jag är snäll så kunde inte säga nej. Andra klubben var Drama Club, vilket jag är väldigt exalterad för, ska bli as kul! Och sist men inte minst, en klubb för gay rights, vilket var självklart för mig. Om det är något jag står för, så är det absolut detta. Så det ska bli himla kul att prova på detta, och framför allt lära känna mer människor! 
 
Nu blev detta ett långt inlägg, men jag gillar att skriva, och jag behövde verkligen det idag. Men nu kör vi på bilder!
Min kamera är fylld med selfies, så blir det när man lämnar iväg den till familjen 
Vi var 5 skolor totalt tror jag, as fula tröjor men vi fick dom gratis hihi
Någon känd Barbershop grupp som var där, ur grymma!
Men nu till den roliga delen, jag Sean och Naomi hade kul när vi kom hem
Historia bakom bilden: Naomi dreglade på bordet sekunden efter bilden togs, hon torkade inte upp det och råkade sedan lägga sin ipod i sitt eget dreggel.
MIN FAVORITBILD 5EVER
Naomi och Sean gjorde någn grejs med huvudet när de tog bilder, detta är då resultatet
Sött
Min V-mamma gör söta miner också!
Detta är Demitris hundar, de är bäst
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemlängtan

Kategori: I USA

Har nått det där stadiet då allting blivit vardag. Ingenting nytt händer. Och nu har jag fått ordentlig hemlängtan, visst jag har haft hemlängtan förut, då jag känt att jag saknar alla hemma Men nu känner jag till en viss del att jag vill åka hem. Självklart skulle jag aldrig göra det, för allting är så fantastiskt bra. Men en viss del av mig vill hem, och jag visste att den här dagen skulle komma, och jag är chockad över att det tog så lång tid. Vilket är jätte bra. Men den här dagen har varit riktigt jobbig, men nu är jag äntligen hemma, och kan slappna av resten av kvällen.
 
Åt lunch med Ethan idag på McDonalds, mys.
 

Trying to survive

Kategori: I USA

Jag har hemlängtan idag, väldigt mycket hemlängtan. Kände av det igår också, lite sådär, men pratade med mor och far i över en timme och det kändes bättre. 
Men idag känns det så jobbigt. Vet inte riktigt varför, det bara blev så utan orsak. Tidigare har jag liksom förstått vad jag saknar och varför. Men nu känner jag bara hemlängtan.

Kanske beror på att jag har söndags-ångest för jag har så mycket läxor. Det blir lite för mycket för mig bara.
Men jag klarar det här, och det är okej att ha hemlängtan också. Ibland blir det så. Men imorgon är en ny vecka med nya äventyr. 
 
Nu hade jag tänkt laga Svenska Pankakor, I'm so excited! 
 
Det var 5 veckor sedan vi sågs idag, vilket betyder 5 veckor mindre tills vi ses igen.
 

Torsdag, Fredag, Lördag

Kategori: I USA

Tja
Har varit lite dålig på att blogga, jag vet. Men tappa lusten lite men ska slänga in ett inlägg iaf.
I Torsdags efter skolan drog jag och Naomi Down Town, köpte kläder på Urban Outfitters och sen en vinyl skiva.
Det var trevligt.
Igår så gick jag, Ethan (nr2) och Naomi på Kims Volleyball match. Sen så gick vi Down Town, tog en fika och gick hem igen. Det var en mysig dag.
Idag ska jag antagligen tråffa Ethan (nr1), vi får se vad vi hittar på. Kör på bilder nu sitället.
Hittade denna vinylskiva för en dollar lol, köpte den dock inte.
Ser ni mina ben hur mycket blåmärken jag har?!?! Lever farligt här alltså.
De har så mycket fin kosnt här, överallt.
 
"The Friendship Bridge"
Fin solnedgång i torsdags
Naomi och Ethan var lagom glada
Så detta var alltså en Junior High match
 
 
 
Drog och tog en kvällsfika, mys
Huttade denna, tyckte om den så var tvungen att ta en bild.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den här dagen <3

Kategori: I USA

Kände på mig redan imorse att detta skulle bli en grym dag, och guess what? Den var as bra.
Tittade på film i 2 av mina 3 klasser idag, och sist hade jag teater i 2 timmar, hur chill är inte det?
Sen drog jag och Ethan till Starbucks, första gången sen jag kom hit. Naomi kom dit och vi satt där i någon timme. Det var mysig, dom två är så himla roliga. 
Efter detta gick vi till Hasting, de har filmer, böcker, skivor etc.
Vi var där i typ en timme och gick runt. Och så väl där inne kom jag på att herregud
Det var exakt en månad sedan jag kom till Boise idag!!

Och det måste ju firas, så vi drog till en affär och köpte lite smått och gott.
Jag köpte Arizona Green Tea, cupcakes och en ballong till mig själv (lol)
Sedan gick vi till en lekpark och satt där ett tag och bara hade det bra.
 
Och så när jag kom hem så ser jag ett paket på min säng!! Och jag blev så glad så jag började skrika, och Naomi blev också as glad, alltså fler än jag som uppskattar paketen. Och i så var det massor av Svenskt godis!!! Mitt liv är fullgjort!! Problemet är bara att jag bara ätit onyttigt idag, alltså chokladkaka till mellanmål, kakor till lunch, och sen allt ovanför. Min mage gör ont, men det var det värt.
 
 
Blå tunga efter blått godis
<333333
Den i mitten är min, Pumpkin frappuccino, den var helt okej
 
 
Ballongen är typ roligast av allt, var bara tvungen att köpa. Jag och mina syskon har liksom en frej om att vara "speciell". Kan förklara i ett annat inlägg. Men åh vad jag älskar intärna skämt, så jag kanske inte borde förklara haha
Och vi alla vet vad detta ovanför är!!
Naomis min när hon ser godiset, förstår henne
 
 
 
 
 

Listor

Kategori: I USA

Skillnader:
  • Naturen, det är berg överallt och massor av växter jag aldrig sett förut.
  • Maten, det smakar annorlunda och ja, det är väldigt onnytigt. Men så gott!
  • Skolan, har redan sagt mycket om det, men det är ett helt nytt system.
  • Människorna, här kan främlingar skratta och skoja med varandra. Det skulle aldrig hända i Sverige.
  • Här tar man bilen överallt! Som tur är så är det lätt att ta sig fram på andra sätt i Boise, men folk väljer att ta bilen ändå. Slöa kan man säga.
  • Det är sååå billigt här
  • Skolsporter är en stor grej här, alltså dä det är gameday (vilket betyder att det är match på kvällen) så har cheerleaderserna sina uniformer på sig och football spelarna sina tröjor. 
  • Friheten, jag trodde jag skulle känna mig låst pga stränga föräldrar och så, men helt ärligt så känner jag mig mer fri här än i Sverige. Kanske för att jag flyttat till ett helt annat sland själv haha.
Och så ärligt nu då, kommer inte på någon likhet just nu. Verkligen ingen alls. Allting är väldigt annorlunda
. Men jag tänkte skriva en liten lista om saker jag saknar
  • Mitt rum, jag saknar att bara kunna ligga i min säng och tänka på allt mellan himel och jord.
  • Min gata och vägen till bussen haha, något jag aldrig trode jag skulle sakna, men ja, det är sant.
  • Mamma, pappa och Hilda. Speciellt Hilda (Inget illa menat M&P;) det är extremt jobbigt att vara ifrån henne. 
  • Alla mina fantastiska vänner, under mina korta vistelse här har jag verkligen insett vilka mina riktiga vänner är och att jag älskar er massor.
  • Knäckebröd och mackrill!!!
  • Svenskt lösgodis, herregud jobbigt att vara utan, Ni får gärna skicka ;))) )Katta minns du de jag pratade om innan jag åkte??)
  • Att åka tunnelbana, något jag verkligen tycker om att göra, men det finns ingen möjlighet till här.
  • Köttbullar, behöver inte säga mer än så.
Saknar massor av småsaker också, men svårt att göra listor av det. Annars så är allting så bra här ändå, så det känns ändå inte så nödvändigt med alla Svenska grejer hihi

Efter en dag

Kategori: I USA

Okej effter en bra dag så har jag kommit fram till en del saker,
Jag ska sluta försöka så mycket och bara rulla, det gjorde jag idag och det gick galand.
Detta fick mig även att inse att jag faktiskt har vänner överallt! Folk hälsar osv,
Bara jag sov valtt att inte lägga märke till det.
 
Och det är lite så här jag funkar, jag har en dålig dag, och sen kan det ta en vecka eller som i det här fallet, bara en dag. Men nu är mitt humör på topp iget och jag är redo för allt.
 
Och det där med Homecomig, vet fortfarande inte hur jag ska göra. Men det riktar mot att inte gå. Ska försöka hitta på något annat kul istället! 
 
Men tack alla fina underbara vänner och familjemedlämmar jag har, ni är bäst <3
 
Mamma bad mig skriva ett inlägg om skillnader och likheter, ska försöka göra det. Vet inte hur det kommer gå, men ska försöka.

De dåliga dagarna kommer också

Kategori: I USA

Bra dag, men dålig dag 
Jag tycker om mina vänner här, väldigt mycket 
Men har nästan inga tjej kompisar, eller jag har inga tjejkompisar rättare sagt. 
Jag vet inte riktigt hur man blir vän med tjejer. 
Men jag börjar sakna att ha tjejkompisar. 
Och jag vill inte heller vara den tjejen som hänger efter Sean hela tiden 
Men så försöker jag skaffa egna kompisar 
Och så slutar de med att dom är killar också 
Det är inte lätt att få nya vänner, speciellt inte i ett helt nytt land. 
Men jag ska hålla skenet uppe och fixa det här 
Det tar lite tid men tillslut kommer jag ha massor av vänner.

Det har varit en tung dag, just det här med vänner är svårt.Jag vill gärna gå på de här amerikanska grejerna t.ex. nästa vecka är homecomig, men jag har inte direkt någon att gå med, pga att jag kanppt har några tjejkompisar. De vänner jag har nu är underbara och vi har kul tillsammans. Men det finns vissa saker som vi inte kan göra tillsammans. Jag vet att jag skulle kunna få massor av kompisar, vet bara inte hur jag ska börja. Jag och tjejer vi går inte riktigt ihop, speciellt inte de amerikanska tjejerna, de är välldigt annorlunda här och lite smått läskiga haha. 
Jag vet inte hur detta kommer gå, men det kommer sluta bra det vet jag. Måste bara ta mig ur den här svackan. Det kommer gå bra.

1 månad

Kategori: I USA

Idag var det exakt en månad sedan jag lämnade min kära familj och mitt hemland. En hel månad sedan. Jag kan inte förstå att tiden gått så fort. Jag vill att det ska gå långsammare.
Helt ärligt så är jag redan rädd för att åka hem. Självklart så saknar jag alla där hemma. Men allting här är så fantastiskt bra, och jag hade aldrig trott att det skulle vara så här bra. Och om 9 månader ska jag hem igen. Och jag kommer aldrig uppleva detta igen.
Därför försöker jag verkligen njuta av varenda sekund här. 
Och för första gången på en lång tid så känner jag mig lycklig. 
Vilket är väldigt stort för mig. 
 

Och nu för att fira detta ännu mer så får ni lite bilder som jag inte lagt ut ännu.
(Jag är stolt över mig själv att jag faktiskt tar bilder hela tiden)
 
 
 
För att förtydliga vad som försigår på bilden: Jag låg i soffan. Sean la sig på mig i soffan. Austin bestämde sig för att göra samma. Sen ville Sean plötsligt strypa Austin. Och där låg jag underst. 
 
 
 
 
 
 
 
Lär Naomi om hur man är en Popare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra kväll

Kategori: I USA

Det blev lite ändrade planer igår. Slutade med att vi inte gick på matchen för varken jag eller Sean ville gå. Istället cyklade vi till The Fair som de har här en gång om året. Det var väll inte så där intresant, men Sean och jag satt och pratade ett tag och tittade på människor. Sen mötte vi upp Naomi, Kim och Ethan. Så vi drog därifrån och gick och åt Frozen Yoghurt istället. Det var första gången för mig och det var kul. Nu hade klockan blivit 8, tiden gick galet fort igår.
Efter detta så gick vi alla till Fort, skateparken de har här. Så satt vi och pratade lite. När klockan blivit halv 10 så cyklade jag, Naomi och Sean till en pizzeria ca 3 min hemifrån, där mötte vi upp Kirstin och vi käka lite middag. 
Kom hem 11 och då diskade jag. Sen tittade jag och Sean på The Clockwork Orange, lol. Den filmen asså, et inte riktigt vad jag tycker. Speceill film men den var bra på något sett. 
Klockan 2 inatt somnade jag, och så vaknade jag halv 12 idag. Första gången jag sovit så länge här. Känner mig även utvilad vilket också var ett tag sedan. 
Idag ska jag plugga massor, sen har jag planerat att baka muffins igen, och sen måste jag iväg och handla lite grejer. 
 
Den översta chokladbiten är chips doppade i choklad, det var faktiskt jätte gott.
Swag Sean
Jag var la glad
Sean och jag posade på Pizzerian
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Football

Kategori: I USA

Två frågor jag fått som jag tänkte svara lite snabt på: 
Vad spelar de på radion här?
Alltså jag har typ inte lysnat någonting på radion. Men de har en kanal här som är typ som nrj, och de spelar samma lårtar hela tiden. Annars har de en som är väldigt blandad musim på, som jag föredrar. Alltså det är både ny och gammal musik.
Vad gör du efter skolan?
Efter skolan promenerar jag, Sean och Austin oftast hem. När Austin följer med oss hem så brukar vi bara skoja runt i några timmar, det är oftast kaos här hemma. Annars så går jag och Sean hem och då brukar vi sitta och prata. Så om jag inte ska göra något speciellt så brukar jag bara umgås och skoja med mina syskon. Alltså ni skulle se. Har fått så extremt mycket blåmärken sen jag kom hit. Kan inte ens förklara vilken knäpp relation vi har, men jag vi gillar och skoja med varandra, och vi har väldigt kul.
 
 
Min familj går vanligtvis inte på fotboll och sånt (det är jag glad för). Men jag vill iaf gå på en skolmatch, för det ingår ju lite i utbytessåret. Så jag har faktiskt lyckats övertala Sean att gå med mig. Så lite senare idag ska vi på matchen. Sen får vi se vad som händer ikväll. 
Helt ärligt så är jag inte ett dugg sugen på att gå, men om jag går på matchen idag så behöver jag ju aldrig gå på en igen, då kan jag iaf säga att jag varit på någon haha.
 Okej har typp bott i den här "hatten" sen jag kom hit. Och igår så blev den officiellt min då jag fick den av min V-pappa (den var hans innan)
 

Sötnozzar

Kategori: I USA

Skola, kul
Älskar min teater klass mer än själva livet. 
Alla tycker jag är as rolig där också så känner mig populär. Lol. 
Efter skolan, kul
Var med Austin och Sean vi drog till en skeat affär i närheten och hängde där ett tag. Kände mig cool. 
Sen teater föreställning 
As kul. Den var rolig och jag förstod faktiskt allting. 
Nu, sova. Jag är ungefär döende pga sömn brist och jag har aldrig varit så här tacksam för sömn förut. 







Skola och så

Kategori: I USA

Seg dag, som vanligt. Kören var okej vi gjorde affischer, har dock inte fått så bra kompisar i den klassen (vilket jag verkligen trodde att jag skulle få). Men får bara försöka lite mer. 
Sen amerikansk historia, måste erkänna att jag faktiskt gillar det (!!!!) galet jag vet.
Sen var det keramik, och det börjar jag och gilla, herregud det trodde jag aldrig heller. Men har gett det en chans och det är jag så glad för. 
Ikväll blir det plugga och tagga inför imorgon för det är freeeedag!! 
Philipp utbytes student från Sweich, vi har historia tillsammans 

Madi, en av Demotitris hundar. Hon är så go, men pojkarna är så elak mot henne och kastar runt henne. Ska ta kort på de två andra hundarna de är g i g a n t i s k a !!


Back to School

Kategori: I USA

Idag har jag varit här i Boise i 3 veckor, tiden går så himla fort kan inte riktigt förstå.
 
Igår var jag hemma pga magont och känslor i massor. Behövde verkligen en dag för att ta igen. Idag var det skola och dagen var helt okej. Istället för teater idag så hade de ett "möte" för nya elever. Det var kul och jag träffade nya människor. Känner att jag verkligen börjar bli bekväm med mig själv och runt omkring andra. Det känns jätte bra. Sen börjar jag verkligen känna mig hemma i skolan och börjar få riktigt bra vänner, alla är verkligen så himla goa och trevliga. Iaf de flesta. Ikväll har jag massor av läxor, så det är kvällens planer. 


 
Två bilder ifrån när vi åt lunch i skolan för första gången i år. Pga att Dimitri inte var i skolan, alltså detta händer bara i nödfall ;)

Gamla tider.

Kategori: I USA

Jag hittade mina gamla bloggar. Och jag började lyssna på mina gamla spellistor på spotify. Ibland blir det bara så, jag bara behöver tänka tillbaka på allting. På allting som hänt under de senaste 2 åren. Det känns alltid väldigt speciellt när jag tänker tillbaka på det. Mitt humör förändras och jag hamnar långt bort och tänker på hur fort allting ändras, hur allting runt omkrin en ändras och hur jag ändras, hela tiden. 
Jag vet inte om jag mår bra över att tänka tillbaka på allt, men jag behöver det. Jag lär mig av det. Och jag känner mig så stolt över mig själv. Hur mycket jag lyckats överkomma, och att på mindre än 2 år så har jag vuxit så mycket, så jag faktiskt klarat av att åka till USA. Jag tror inte någon någonsin kommer förstå vilken resa detta varit, och hur mycket känslor jag har över allting. 
Men jag måste säga det, att det känns så otroligt glad. Och jag vill bara gråta av glädje för att jag är här och jag klarat detta. 
 
Hittade lite bilder på världens bästa Hilda
Älskar dig så ofantligt.
 
 

Jobbig dag

Kategori: I USA

Idag var en väldigt speciell dag i skolan. En kille har begått självmord, och verkligen hela skolan var i sorg. När man gick i korridoren så var det folk som grät och stämningen i klassrummen var inte kul. Det var riktigt jobbigt att se. Har själv inte mått så jätte bra idag för har haft ont i magen nästan hela dagen.
Annars på engelskan imorse så skulle alla ha föberett någon slags historia om något du har upplevt. Och självklart valde läraren mig så jag fick berätta först av alla. Så jag berättade om min resa hit och sen fick alla ställa frågor om Sverige. Jag tycker inte alls om att prata inför en klass sådär (mamma och pappa ni vet). Så jdet kändes så himla bra efteråt att jag klarade det liksom.
Nu känns verkligen skönt att vara hemma iaf. Ikväll måste jag bara tvätta och kanske plugga lite, sen ska jag bara ta det lugnt. 
 
Kul bild ifrån i fredags på väg mot SLC
 

Park City

Kategori: I USA

Precis hemkommen från en helg i SLC. Eller vi var i Park City men det ligger vid Salt Lake City. Vi åkte direkt efter skolan i fredags. Det tog ca 5 timmar men det var en trevlig biltur. Det är så himla vackert här jag kan knappt tro att det jag ser är sant när jag ser det. Sen igår (lördag) så spenderade vi hela dagen vid the finish line, alltså där min v-pappa gick i mål. Han springer och detta lopp var 100 miles. Så de började springa klockan 5 på morgonen i fredags och så igår gick han i mål runt klockan 12.30. Förstår verkligen inte hur han klarade av att springa så länge. 
Så vi satt där i typ 6 timmar. Från att vara jätte varmt till att det blev storm och svin kallt. Det var mindre kul. Mem jag, Sean och Naomi gjorde allt för att hålla oss roade och det gick ganska bra.
 
Annars i helgen så mådde jag ganska dåligt för jag fick hemlängtan för första gången. De senaste dagarna har det hänt väldigt mycket. Och det böev lite för mycket så jag klarade inte riktigt av det. Det är svårt, för jag känner att jag verkligen kan prata med min familj (speciellt mina syskon) men det är ändå inte samma sak som att prata med er där hemma. Men nu har jag börjat få reda på alla mina känslor och tankar så det känns mycket bättre!
 
Det blev iaf en trevlig helg, var spännande att se lite nya lanskap och så. Nu kör jag på bilder. Vi tog 258 stycken på bara 2 dagar... Ska försöka välja ut de bästa.
 
(Just nu är min svenska jätte dålig pga för mycket engelska. Börjar verkligen bli seg i huvudet. Så ber om ursäkt för knasig svenska.)
 
Soet Sean sover
Soet Naomi sov lite också
 
 
 
Det var storm, men sol dör så vackert
 
Park City var också fint
Japp Swede Alley I Park City as coolt
Dennis hälde champange över hela sig när han gick i mål
Titta hur roade och coola vi är med våra kakor
Okej ni får insta bilder nu för kamera bilderna tar så himla lång tid att lägga upp, jobbigt va
Sötnosar vi e
Vitt va
Vi var trötta och kalla igår
Jag var glad i fredags för min säng var så himla bekväm herregud
 
Okej det är allt ni får för den här gången. Nu ska jag göra mig menatalt redo för imorgon. Då börjar skolan igen och detta är första hela vecka vi har i skolan (annars har det bara varit tisdag-fredag).

Drama

Kategori: I USA

Ungdomarna här är väldigt annorlunda. Det är extremt mycket drama. Och så som jag förstår det, så har jag hamnat i den ”populära” gruppen, pga min värdbror. Killarna är väldigt trevliga och så, vi kommer bra överens. Men när det kommer till tjejerna så vet jag inte riktigt. De känns falska på något sätt. De bryr sig väldigt mycket om vad andra tycker och tänker om dom, alltså så handlar det mycket om rykten här, och ja det är lite som i filmerna. Liksom här är tjejerna (iaf de jag pratat med) bästa vän med någon i 2 månader, och sen hatar de varandra. De kan även vara så att de är bästa vän med någon och ändå så går de och säger massa skit om dom när de inte är med. Det var en av de första upplevelserna jag hade, när jag var med Dimitri, Sean och så två andra tjejer. De första de började prata om (alltså den ena tjejen) var hur mycket hon hatade en av hennes ”bästa kompisar”. Och jag tycker det är skrämmande. Och det som ofta startar de här ryktena och bråken, är förhållande. Människor här är extremt svartsjuka.

Sen har de väldigt mycket elaka smeknamn på varandra här. Alltså väldigt elaka. Tex det finns en tjej här som heter Hope i efternamn, så nu har folk börja säga **** Hope I don’t get pregnant. Helt sjukt egentligen.

Visst, tonåringar är elaka mot varandra i Sverige också, men jag tycker detta är lite väl extremt. Vi har också rykten i Sverige. Men på något sätt så bryr sig inte folk lika mycket. Och detta visar ju bara att vi i Sverige kanske är en aning mognare.

 Och jag vill inte säga att det bara är tjejerna som är så där. För jag ska säga er, jag känner en kille här, och han är hemsk. Han bara skapar drama hela tiden. Det är helt sjukt.

  Måste även tillägga att inte alla är så här, har även träffat andra som inte bryr sig alls, och som är hur trevliga som helst. Men de är ju inte i den ”populära” gruppen heller.

 Så detta är ju en sak som är väldigt annorlunda från Sverige. Som påverkar en både i och utanför skolan. Men så länge jag är utanför dramat så bryr jag mig inte så mycket, försöker bara vara snäll mot alla så jag slipper skit. Har även blivit varnad för att inte prata med killar som är i ett förhållande, för då kan man tydligen få jätte mycket skit för att tjejen inte tycker om det. Men vill ju inte gå runt med något falskt rykte ett helt år, så jag känner efter när jag pratar med någon om personen verkar okej haha. 

Soft dag

Kategori: I USA

Tid: 18:58
 
Skoladgen var as seg, men lunchen var okej. Det är så mycket drama här orkar inte. Kul att lyssna på dock.
Efter skolan åkte jag, Sean och Austin hem till Dimitri och vi var där ett tag. Dom är så sköna. Vi börjar verkligen komma bra överens, dom är så sköna. Sen drog vi hem hit och bara hämta lite gerjer sen åkte vi till skateparken. Det var trevligt, förutom att det var ca 35 grader ute. Träffade massor och alla grabbar är så sköna. Dom är så mycket trevligare än alla tjejer. (Men mer om detta i ett annat inlägg.)
Dimitri ville dock att jag skulle skatea lite, så han skulle hålla i mig och jag skulle åka ner i "rampen". Först ville jag verkligen inte. Men så kände jag, jag vågar ju aldrig göra någonting så det är dags nu. Så jag satte på en grym låt, andrenalinet pumpa. Och jag ramla. Sen var det inte lika kul längre. Och jag har ont. Fast det var ändå en upplevelse haha.
 
Sen drog vi hem och det börja precis spöregna och åska när vi drog. Kör på bilder nu
Vi är coola
Dimitri är inte lika cool, such a poser
Soet
 
Ouf
The mountains as I call it, men de är tydligen "foot hills"
Det är precis utanför min skola också, så fint så jag dör
 
 
 

Svar på frågestunden

Kategori: I USA

Fråga: vilket skolsystem do you prefer? svenska eller det i usa?
Svar: Oj svår fråga, dom är bra på olika sätt. Gillar klasserna de har här, men det blir lite jobbigt att ha samma klass nästan varje dag. Skönt också att det är samma tider hela tiden, det är jätte skönt. Men i Sverige gillar jag att man går med samma människor hela tiden. Så jag vet inte riktigt vilken jag tycker om mest, kan inte välja.
 
Fråga: Är du där som au pair?
Svar: Nej jag är här som utbytesstudent!
 
Fråga: Jag vill veta allt! Hur du har det, hur det är på skolan: skillnaden på svenska skolan och där du går nu.
Svar: okej det är ju lite som översta frågan, men det är väldigt stor skillnad. Jag går alltid med olika personer i varje klass. Eftersom man får välja själv. Vi har samma schema och tider varje vecka. På måndagar, tisdagar och fredagar har vi alla klasser. Men på Onsdagar och Torsdagar är det blockday, så då har vi varannan lektion, alltså 3 lektioner och varje lektion är 2 timmar istället för 1 timme. 
Men måste säga ddet att jag har haft väldig tur med mitt scehma. För amerikanarna måste välja dessa:
Engelska, matte, historia och vetenskap, och sedan får de välja ett elective, typ teater eller kör, som jag har. Så det är inte lika slappt för dom.
 
Fråga: kan du inte video blogga någon gång? :)
Svar: Det har jag faktiskt tänkt att göra! Ska försöka komma ihåg det!
 
Fråga: hur ser ditt rum ut? saknar dig som F-A-N!!! :)
Svar: HÄR kan du hitta bild på mitt rum! Saknar dig med Saga!
 
Fråga:Hej Felicia var ett tag sen. Såg nu idag att du åkt till USA! Men jag undrar vilket "företag " åkte du med som har hand om allt. Och även vad det kostar? 
Kramis
Svar: Jag åkte med orginisationen Explorius, och deras avgift är 79950kr. Sen tillkommer det massor, vaccin, fickpengar osv, så runt 100 000 kr.
 
Fråga: Hej igen! Är lite nyfiken på vad du tycker om maten. Gillar du den? Vad äter du oftast till frukost, lunch och middag?
Svar: Maten här är helt okej, har fått turen så jag hamande hos en familj som inte är "extremt amerikansk", så vi äter inte så mycket skräpmat. Naomi min syster är även vegetarian så när vi äter hemme så äter vi alltid vegetarisk mat. Så maten är bra, inte så illa som alla tror. Men i min familj äter vi mycket pasta! Sen till frukost äter jag alltid yoghurt och ett äpple. Till lunch varierar det lite, det beror vad Dimitri har för mat hemma. Idag åt jag bara vattenmelon, förra veckan åt jag macka. Så det är olika.
 
Fråga: Nu kom jag på en fråga till:) Hur funkar det med tvätt och sånt? Tvättar du dina egna kläder?
Svar: Ja det gör jag! Tvättade första gången i Lördags och det gick jätte bra! Annars med städning och så, så kör vi var tredje dag, alltså jag och mina syskon. Sen söndagar är städodag. Så då är min uppgift att städa mitt badrum. Det är alla uppgifter jag har.
 
Nu har jag funderat på en massa frågor. Här kommer den första: har du sett några djur förutom hunden hemma och alla på Zoo idag? 
I skolan går det 1200 elever, hur många av dessa är Juniors? Är det bara Junior-elever som går i de klasser som du går? Går inte din värdbror i någon av dina klasser? Är det någon som t ex har engelska med dig som du går tillsammans med under någon av de andra klasserna? Vilka ämnen läser din värdbror? Får han varje år välja vilka ämnen han ska ha under året? Har han redan haft matte tidigare år i Highschool och sen behöver han inte ha det ämnet igen? Vi har diskuterat på jobbet hur den amerikanska skolan fungerar och vi hoppas att du kan klargöra detta för oss okunniga. PoK mamsen
Svar: Ja det är ekkorrar överallt här! Sen hittatde ´jag en stor död spindel på mitt golv, det var inte trevligt. Det är typ det jag sett. Jag har faktiskt ingen aning hur många Juniors de är, Men kanske 300? Sean går i min Engelska klass, vilket är min första också. Annars så går jag verkligen med olika personer i varje klass.
Förklarade lite ovanför hur det funkar med klasserna. Men om du tar tex matte ett år behöver du inte ta det igen.
Sean tar: Pykologi, engelska, Historia, matte, vetenskap och kemi. Han behöver egentligen inte ta matte igen men han tar det ändå för poäng (till college) och bra att kunna!
 
Fråga: Hur funkar det att prata engelska? Tänker du på svenska och översätter? Är ameriknarna så olika oss?
Svar: Det funkar jätte bar att prata engelska! Såklart jag gör misstag ibland men det flyter på as bra! Tänker redan en del på engelska. Det enda jobbiga är i skolan, har väldigt svårt att hänga med ibland. Amerikanarna är väldigt olika. Ska posta inlägget om tonåringar, så får ni se lite mer skillnader.
 
Okej det var typ alla frågor. Hoppas ni är nöjda med svaren! Och ni kan alltid ställa frågor annars också om det är  något ni funderar över!

Hemma

Kategori: I USA

Okej hörni. Igår kväll tittade jag och Sean på Mean Girls, det var så kul att se den med honom haha. Sen satt vi och pratade tills klockan 11. Så imorse var jag lagom trött. Seg dag i skolan. Hände inget speciellt. 
Jag står lite mitemellan om jag ska lägga ner energi på att skaffa massor av egna kompisar, eller om jag bara ska ta det som det kommer och vara med dom jag brukar vara med på lunchen. Vill bara inte vara jobbig. Liksom tränga mig på hela tiden. Vi får se.
 
Annars idag så har det varit kallt, alltså då menar jag typ 20-25 grader. Och av alla dagar så fick vi faktiskt skjuts hem, när det faktiskt hade varit okej att gå. Men jag klagar inte. 
 
Fick paket idag också! Med brev ifrån mamma och alla bilder som jag tog med engångskameran hemma. Det var så himla kul att se alla och nu sitter en del på min vägg. 
 
Nu tänkte jag svara på alla frågor i ett inlägg, så ni har något att läsa imprgon när ni vaknat ;)

Everything is great

Kategori: I USA

Jag hade aldrig någonsin trott att jag skulle ha det så bra här. Men oj så lycklig jag är. Allting är så bra som det kan bli. Och det känns så fantastiskt bra, men tänka på hur orolig jag var precis innan jag åkte. 
Men jag känner mig så himla nöjd med min familj och staden jag bor i. Jag älskar att vara här.
 
Tänkte inte skriva så mycket om dagen, kan bara förklara kort och sen massor av bilder.
Cykel, zoo, cykel, mat, cykel, godis, cykel, hem
Älskar att cykla här, det är så vackert.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Intressant kväll

Kategori: I USA

Okej, så Dimitris pappa ägen en väldigt känd restuarang här i Boise. Alltså väldigt känd. Och igår kom Sean och frågade om jag ville följa med dit. Så jag, Sean, Dimitri, Reed och en kille som heter Michael åt där. Och detvar verkligen giganstiskt. Och maten var god. Så där satt jag med 4 killar, men det var trevligt. 
 
Efter ett tag så kom en "kypare" upp till mitt bord och frågade var jag kom ifrån och jag svarade självklart sverige, men såklart trodde han att jag var ifrån Schweiz, och då har han sagt till en annan kille i restuarangen att jag var i från Schweiz, bara för den killen dåra var utbytesstudent från Schewiz. Och då trodde jag att det var en kille ifrån min skola (ni vet han jag åt med i kyrkan). Så dom ville tydligen att jag skulle gå till deras bord (dom trodde jag fortfarande jag var från Schweiz). Så jag, Dimitri och Sean gick fram till bordet och självklart var det ju en kille som jag aldrig sett förut. Och så skrattade alla lite pinsamt sådär och han killen sa inte ett ord. Så mamma började kallprata. Och det var typ det pinsammaste jag någonsin varit med om. Alltså det var hemskt. 
Aja minne för livet material haha.
 
När vi kom hem igår (runt halv 10.) Så satt jag och Sean och prata tills klockan blev 2 på natten. Det var väldigt intressant. Och vi kommer så bra överens så det är kul. Och nu är klockan 07.40 här och om 20 min ska jag skypa med min pojkvän hemma i Sverige. Efter detta ska vi till The Zoo (alltså ett zoo där man tittar på djur Håkan;)

Skype

Kategori: I USA

Imorse så skypade jag med mamma och pappa. Det var jätte mycsigt och jag blev glad. Fick även se Hilda som jag saknar så himla himla mycket. Tror jag saknar henne mest av allt. 
 
Efter skypen så åkte jag, Naomi och Kirstin och köpte lite cykel grejer. Ska bröja cykla till skolan tänkte jag, så köpte en hjälm och lite annat. Alltså deras affärer här är ju gigantiska. Vi åkte till target liksom, så sjukt stort. Och så har dom massor av sånna affärer överallt, hel galet.
 
Annars har det bara varit en seg dag, är så trött hela tiden. Tänkte dock sätta ihop ett inlägg om hur tonåringarna är här, vilket jag tycker är intressant. Och sen får ni fråga mer frågor, kör svar imorgon eller på tisdag! 
Imorgon är jag ledig också, så då ska jag, Naomi, Sean och Kirstin till Zoot de har här, wiie
 
Mamma, Hilda och Pappa <3
försökte ta en bild på bergen ifrån bilen, blev ju sådär lagom bra.
 
 

Frågestund

Kategori: I USA

Idag har varit en sego dag. HAr inte gjort någonting alls. Skönt I guess. 
Men vet ni en sak jag gjort? Jo jag tog lite biler på huset, bara för eran skull.
 
Och hörni! Vill ha lite frågor! Så ställ alla ni kan komma på. Vore super kul. Vill veta vad ni vill att jag ska skriva om. För mina ideer börjar ta slut. Så ställ frågor och ge mig tips! Puss!
Så ja man kan väll kalla det en mina frågestund!
 
Där är jag i dag, säger hej.
Skylten som dom hade gjort till mig när jag kom hit, så söt
Okej alla mina skolsaker. Den blåa och röda boken väger typ 5 kg totalt, som tur är så behöver jag dom inte så mycket i skolan. Annars måste jag ha med de svarta och blåa pärmen till skolan varje dag.
Har ju fått ett skåp men har inte ens öppnat det haha :( behöver typ inte använda det.
Här har ni en tid så ni kanske förstår mina tider lite bättre. Så på onsdagar har jag 1st, 3rd och 5th period. Och torsdagar 2nd, 4th och 6th period. Komplicerat och så men det går bra!
Vårat kök, as mysigt. Och det finns alltid något gott att hitta haha
Där vi äter och även hallen
Och så hallen, och ett litet vardagsrum. Sen till vänster vid sofforna är mitt rum.
Huset dåra, jag älskart
Och sist men inte minst, mitt alldeles egna badrum. Till vänster finns ett badkar också, som jag invigde igår. Det var as skönt. Resten av familjen har sina sovrum på övervåningen, men vill inte gå upp och fota där. Det är ju liksom deras space. 
 
En påminnelse: glöm inte frågestunden ;)))